Klaus Iohannis a depășit 1,8 milioane de like-uri pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
iohannis pagina facebook

Un român din cinci prezenți pe Facebook îl apreciază pe președintele Klaus Iohannis. După ieșirile publice din ultima vreme în legătură cu OUG 13 și atacurile la adresa PSD și ALDE, șeful statului a depășit 1,8 milioane de like-uri pe această rețea de socializare.

iohannis pagina facebook

Înainte de 18 ianuarie, când încă nu se aflase de intenția Guvernului de a adopta ordonanța 13, numărul like-urilor de pe pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis nu înregistra diferențe semnificative.

După acea zi, când președintele a participat la ședința de Guvern și a blocat ordonanța, Klaus Iohannis a început să strângă peste 2.000 de aprecieri zilnic.

După patru zile, el a participat la marșul împotriva grațierii și amnistiei. Imediat, numărul a crescut semnificativ: pe 23 ianuarie, 15.000 de oameni noi l-au apreciat pe Facebook. Următoarea zi, alți 7.500 de oameni „i-au dat like-ul înapoi”, potrivit Facebrands.ro.

Astfel, până duminică 5 februarie, pagina președintelui României a crescut cu circa 65.000 de fani. De la începutul acestei săptămâni și până ieri, pagina a mai adunat aproximativ 19.000 de aprecieri, depășind astfel 1,8 milioane de fani.

evolutie iohannis saptamani

Potrivit acestor cifre, decizia lui Klaus Iohannis de a se împotrivi coaliției PSD-ALDE l-a făcut mult mai popular în rândul românilor.

Președintele României a devenit, în noiembrie 2014, primul politician din Europa care a depășit 1 milion de aprecieri pe Facebook, devenind mai popular decât cancelarul german Angela Merkel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri