Klaus Iohannis a revenit la Cotroceni 

Data publicării:
Klaus Iohannis receptie - presidency.ro 3

Marți, președintele Klaus Iohannis va participa la ședința Consiliului Superior al Magistraturii și va lua parte la instalarea în funcție a noului șef al Statului Major.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a noului șef al Statului Major General, generalul locotenent Nicolae Ciucă, propus de Guvern pentru această funcție.

Mandatul de patru ani al actualului şef al Armatei Române, generalul Ştefan Dănilă, se încheie pe data de 1 ianuarie 2015. Ceremonialul de predare-primire a funcţiei de şef al SMG va avea loc în data de 5 ianuarie 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris, pregătindu-se ”un profil extern al preşedintelui”, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Mihai Ungureanu, consilier personal al şefului statului.

Ungureanu a fost întrebat înaintea şedinţei conducerii restrânse a PNL care este activitatea sa în calitate de consilier al preşedintelui României. „Accentul cade pe politica externă şi de securitate acum. Avem un program de lucru, întâlnirile sunt zilnice, nu săptămânale”, a declarat Ungureanu.

El a menţionat că se va ocupa de domeniul politicii externe şi îl va însoţi pe preşedintele României până în momentul în care ambasadorul Lazăr Comănescu va prelua poziţia de consilier prezidenţial. „Eu nu pot să-i dau sfaturi, cel mult sugestii. Discuţia pe programul de vizite externe asta este esenţial în momentul de faţă”, a mai precizat Ungureanu.

Ungureanu a mai declarat că în luna ianuarie preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Bruxelles, „cu o componentă NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană, dar şi în Republica Moldova”.

„Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de an nou, dar va fi prilejul celui mai mare discurs de politică externă”, a mai spus Ungureanu.

De asemenea, senatorul PNL a menţionat că în luna februarie în prima parte va fi reuniunea Consiliului European, dar şi o serie de vizite bilaterale între care la Berlin şi Paris „la care se lucrează”.

El a menţionat că inclusiv o vizită în Statele Unite ale Americii va veni la „momentul potrivit”.

„Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil şi bine desenat şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi, e de lucru, credeţi-mă”, a mai declarat fostul premier.

El a menţionat că funcţia deţinută de consilier personal al lui Iohannis este una onorifică şi va rămâne cu calitatea de senator şi de prim-vicepreşedinte PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri