Sari la conținut
News Alert

Klaus Iohannis: Alegerea lui Tăriceanu la Senat - momeală pentru unii membri PNL

Klaus Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului .

„Mi se pare o mişcare curioasă, care, cel puţin aparent, nu face sens. Cel puţin aparent, dacă am crede că toată lumea lucrează de bună credinţă şi în folosul poporului acolo. După părerea mea, domnul Tăriceanu a fost pus acolo pentru a se constitui în momeală pentru unii membri PNL care poate trag concluzia greşită de acolo”, a răspuns Iohannis.

Acesta a adăugat că niciun coleg liberal „nu a tras concluzii greşite”, de aceea „domnul Tăriceanu, senator independent, este preşedintele Senatului şi nu reprezintă nimic acolo din punct de vedere politic”.

Întrebat ce câştig ar putea aduce Călin Popescu Tăriceanu PSD, Iohannis a răspuns: „Nu poate să aducă nimic PSD, dar bănuiesc, nu am nimic concret, bănuiesc că unii consultanţi i-au spus primului-ministru că dacă procedează aşa, induce nesiguranţă în PNL. Acea promovare surpriză a domnului Tăriceanu este îndreptată împotriva PNL, nu pro-PSD. PSD nu câştigă nimic de acolo”.