Klaus Iohannis: Am aprobat Codul Fiscal. Înainte de retrimiterea în Parlament nu a existat o dezbatere amplă

Data publicării:
27809

Principalele declarații:

Astăzi am promulgat Codul Fiscal. Codul Fiscal a fost retrimis de mine în Parlament și la momentul respectiv s-a întrebat fiecare de ce am trimis Codul Fsical înapoi și de ce n-am spus nimic. Au fost două motive.

Primul a fost legat de faptul că după părerea mea nu avusese loc o dezbatere publică așa cum se cuvine pentru un Codul Fiscal. Codul Fiscal e una din legile foarte importante. Este nevoie de o astfel de lege de o dezbatere pe mai multe fațete, este nevoie de o dezbatere aprofundată la care participă toți actorii implicați și informați. În Parlament o astfel de dezbatere nu avusese loc, în societatea civilă s-a dezbătut înainte de prima aprobare foarte puțin. Am considerat că așa nu este bine și e nevoie de o dezbatere mai amplă. După retrimitere, dezbaterea a fost pe măsura așteptărilor.

Al doilea motiv pentru care am trimis atunci Codul Fiscal în Parlament a fost legat de responsabilitate. Prea multe măsuri de relaxare fiscală dintr-o odată mi s-au părut nepotrivite, însă nu am considerat că este rolul meu să spun în spațiul public ce măsuri trebuie să rămână și ce să nu rămână. De aceea nu am apărut în această dezbatere și nu am exprimat punctul meu de vedere, pentru că am vrut ca acest lucru să-l facă specialiștii. Ceea ce s-a și întâmplat.

Faptul că a doua oară Codul Fiscal s-a aprobat în unanimitate a arătat că dezbaterea a fost profundă și responsabilă. Sunt mulțumit de dezbaterea publică și de consensul dintre partide.


Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține astăzi, 7 septembrie a.c., începând cu ora 19.00, o conferință de presă, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni”, a anunțat Administrația Prezidențială.

În urmă cu trei zile, Administrația Prezidențială a mai anunțat că șeful statului vrea să se adreseze Parlamentului pe 16 septembrie și a trimis o scrisoare în acest sens președinților celor două Camere.

Iar astăzi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat cu Klaus Iohannis și că, cel mai probabil, săptămâna viitoare va avea loc o ședință CSAT pe tema refugiaților pe care îi va primi România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri