Sari la conținut

Klaus Iohannis, anunț despre purtătoarea sa de cuvânt 

Vă invit să urmăriți pagina oficială a purtătorului meu de cuvânt, doamna Tatiana Niculescu Bran”, a scris Klaus Iohannis, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că la începutul lunii decembrie scriitoarea și jurnalista Tatiana Niculescu Bran, nominalizată pentru funcția de purtător de cuvânt al lui Klaus Iohannis, și-a șters contul de Facebook. Ea a declarat într-un interviu că a început să primească, pe rețeaua de socializare, CV-uri pentru angajări la Cotroceni.

De altfel, aceasta a și postat câteva mesaje legate învestirea lui Klaus Iohannis, dar și de Revoluția din 1989. 

Ziua de 22 decembrie 1989, m-a prins, ca pe mulți alți bucureșteni, în Piața Palatului, unde am asistat la fuga soților Ceaușescu de pe acoperișul Comitetului Central, la primele discursuri despre libertate și sfârșitul dictaturii. Pe seară, însă, au început marile diversiuni prin care populația era chemată să apere de presupuși teroriști diverse puncte strategice din capitală. Mi-am petrecut seara de 22 decembrie în fața clădirii Radio, alături de alți tineri. Credeam că apărăm cuceririle Revoluției. Nu se știe de unde, au început să șuiere gloanțe prin apropiere și unii dintre noi s-au adăpostit sub un camion militar. Îmi aduc aminte roata din spate a camionului, mare, neagră, încărcată de noroi proaspăt. Spre miezul nopții, am reușit să ne retragem pe străduțe lăturalnice. Eu am ajuns acasă. Aveam să aflu mai târziu că alții n-au mai ajuns niciodată. Au fost împușcați nu se știe de cine și de ce, acolo, la Radio. Nu mă gândeam că, peste 25 de ani, adică mâine, voi depune o coroană de flori în amintirea eroilor de atunci, din partea președinției României. Pentru mine, va fi o onoare, dar și un moment de profundă durere. Cei care i-au ucis s-au pierdut în cețurile tranziției, nepedepsiți”, a scris purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis.  

Viitoarea purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis și-a șters contul de Facebook

Cu ocazia nominalizării mele, micul meu cont personal de Facebook a fost invadat de tot felul de oameni care-mi cer, de exemplu, unii să rezolv rapid problema corupţiei sau mi se trimit CV-uri să fac angajări la Cotroceni. A fost o confuzie generală, dar, sigur, în logica asta postelectorală se întâmplă lucruri hazlii. Eu acolo nu mai pot să mai scriu ce scriam înainte sau să-mi promovez cărţile”, a spus ea într-un interviu pentru Adevărul.