Video Klaus Iohannis cere una dintre funcțiile de top ale UE pentru Estul Europei. ”Falia dintre Est și Vest nu trebuie să se redeschidă”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis la ppe
sursa presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles, înainte de reuniunea Consiliului European care trebuie să decidă cine va ocupa cele mai importante funcții europene, că vrea să fie Președintele României, respingând din nou informațiile potrivit cărora ar fi în cărți pentru ocuparea unui post la Consiliul European sau chiar la Comisia Europeană. 

”Eu îmi propun să fac foarte multe pentru România europeană și pentru asta vreau să fiu președintele României”, a spus Iohannis, care a participat, înainte de reuniunea Consiliului European, la summit-ul liderilor PPE, unde s-a stabilit ca variantă de compromis acceptarea lui Timmermans ca președinte al Comisiei Europene, în vreme ce candidatul popularilor pentru această poziție, Manfred Weber, să fie variantă pentru președinția Parlamentului European. 

Discuțiile în ședința PPE s-au prelungit și din cauza aceasta și reuniunea Consiliului European s-a amânat cu o oră față de programul stabilit inițial. Negocierile vor fi dure, a prognozat Președintele României. 

”Impresia mea de până acum e că va fi o noapte lungă cu un final nu neapărat cert. Ar fi optimal să ajungem la o concluzie comună înainte să înceapă Parlamentul lucrul în mandatul nou, dar dacă nu se întâmplă așa nu este în sine o catastrofă”, a explicat Klaus Iohannis. Acesta a subliniat că el este decis să se implice pentru a obține un echilibru între Estul și Vestul Europei, pentru că ”este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcție importantă din țările care au devenit mai recent membre ale UE”. 

”Falia dintre Est și Vest nu trebuie să se redeschidă, e nevoie de o echilibrare și din acest punct de vedere, criteriul geografic”, a explicat șeful Statului. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri