Klaus Iohannis: Codul Fiscal, modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut. O contraperformanță

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, guvernarea PSD, pe care a numit-o „dezastruoasă”, în cadrul ședinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României. „Am văzut cu toții deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în școli, investiții în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni”, a spus șeful statului.

Cunosc prioritățile dumneavoastră, care răspund nu doar exigențelor mediului de afaceri, ci și nevoilor societății în general, neglijate, din păcate, sistematic de către autoritățile responsabile. Îmi doresc să transformăm împreună aceste priorități în propuneri de politici sănătoase pentru România. Dumneavoastră știți cel mai bine faptul că, în economie, măsurile greșite sau falsele priorități lasă urme adânci pentru mai mulți ani. Tocmai de aceea România are nevoie, poate mai mult decât oricând, să revină la realism și la dialog fundamentat, la echilibru și responsabilitate în privința deciziilor de politică economică”, a declarat președintele României.

„În afaceri, ca și în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut cu toții deja celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiții în școli, investiții în spitale, dar, în fapt, au rămas doar promisiuni. În schimb, nu există în acest program de guvernare vreo referire la sutele de modificări fiscale care, putem să spunem elegant, au afectat economia, sau putem să spunem că v-au dat peste cap planurile de afaceri. Iar dacă vorbim de sute de modificări, nu e o chestiune simbolică. Codul fiscal a fost modificat mai mult decât zile ale anului trecut. Este o contraperformanță (...)”, a declarat Klaus Iohannis.

Solicit Guvernului să ia măsuri de consolidare rapidă a finanţelor publice şi a colectării veniturilor bugetare”, a spus şeful statului la şedinţa plenară a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

„Vă invit să căutăm împreună soluțiile menite să ofere credibilitate și încredere, care să transforme dialogul social dintr-un exercițiu formal, adesea în favoarea guvernanților, într-un mijloc de creștere a calității guvernării în România”, a încheiat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri