Klaus Iohannis: Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului

Data publicării:
iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency
Foto: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis este de acord că fostul Executiv ar trebui să explice de ce nu a reuşit să încaseze veniturile prognozate la bugetul de stat. Totuşi, şeful statului nu susţine ideea unei anchete parlamentare pe această temă. Declaraţiile au fost făcute la sfârşitul întâlnirii cu premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency
Foto: Presidency.ro

Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat inițial sintagma de gaură la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. Este vorba de o sumă care nu s-a realizat, pur și simplu, la încasări, din motive pe care vor trebui să le explice alții, nu eu, cei care au guvernat, dar cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă și în această etapă e important să se lucreze foarte, foarte serios pe bugetul 2017. Eu am oferit sprijin la nivel de expert pentru această chestiune”, a spus Klaus Iohannis.

El nu s-a pronunțat însă în favoarea unei anchete parlamentare pe această temă, așa cum a propus președintele PSD Liviu Dragnea.

Cred că este bine să o luăm încet cu aceste anchetări din partea Parlamentului. Cred că ar fi foarte bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză foarte serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice”, a spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri