Klaus Iohannis: Cum e asta, că Parlamentul decide singur când se alege Parlamentul? Nu e cumva un fel de conflict acolo?

Data publicării:
parlament
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre legea prin care data alegerilor parlamentare este stabilită de Parlament, spunând că ar putea fi vorba de un conflict de interese, în condițiile în care „Parlamentul decide singur când se alege Parlamentul”. Legea, votată în aceeași zi de Senat și Camera Deputaților, a ajuns la Cotroceni.

Această lege abia ce a ajuns la mine şi probabil voi da un răspuns exhaustiv în momentul în care voi decide promulgarea sau nepromulgarea legii. În ultimii 30 de ani, guvernele au stabilit datele alegerilor, acum ne găsim pentru prima oară că Parlamentul doreşte să îşi ia acest atribut prin lege. Când vorbim de parlamentare e totuşi un pic altfel. Cum e asta, că Parlamentul decide singur când se alege Parlamentul?”, a spus Klaus Iohannis.

Ne imaginăm că un număr de parlamentari vrea să rămână acolo. Ce facem? Nu ţinem alegeri? Nu e cumva un fel de conflict acolo? Aceste lucruri trebuie judecate, trebuie să ținem cont de Constituție, care este foarte fermă: mandatul este de 4 ani. Punct. Dacă legea rămâne şi parlamentul pur şi simplu nu decide nimic ce facem? Atunci ajungem repede la concluzia că poate nu e soluţia cea mai bună. Vom analiza această chestiune şi vom da un răspuns public foarte clar”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri