Sari la conținut

Klaus Iohannis, despre legea votului prin corespondență: Sunt nemulțumit

 

Vreau să mă refer la o lege, pe care toate partidele au promis că o vor adopta, cea privind votul românilor din diaspora, respectiv votul prin corespondență. E momentul să o spun direct: sunt nemulțumit de modul în care e gestionat acest proiect. (...) Voi discuta cu partidele politice din nou și o voi face de atâtea ori cât e nevoie pentru a mișca acest proiect important și pentru dumneavoastră, (...) și pentru toți alegătorii”, a spus Iohannis, în cadrul unui discurs susținut la o întâlnire cu diaspora română din Milano, scrie agerpres.ro.

El a precizat că în cazul altor legi, precum cele care privesc partidele politice sau finanțarea acestora, s-au făcut progrese, dar, în cazul legii referitoare la votul pentru diaspora, se „bate pasul pe loc”.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a mai spus că schimbarea legislației electorale reprezintă "un prim pas" în reforma instituțiilor politice, că acest pas este unul „esențial, dar nu suficient”, întrucât este necesară și o reformare internă a partidelor.

Șeful statului român s-a adresat reprezentanților diasporei, afirmând că încearcă să răspundă așteptărilor pe care românii din afara granițelor le au de la el.

"Știu că aveți speranțe mari, știu că, după ani de deziluzii, timpul nu mai are răbdare și că aveți așteptări de la mine. Le înțeleg și încerc să răspund la ele. Poate nu în modul consacrat în ultimii 25 de ani în politica românească, dar cu siguranță voi răspunde la ele în modul meu, păstrând niște principii și valori și onorând promisiunea de a face o altfel de politică", le-a transmis Iohannis reprezentanților diasporei.