Klaus Iohannis, despre PNRR: Am auzit politicieni de la Opoziție care anunță o catastrofă. Nu e nicio catastrofă. Planul merge înainte

Data publicării:
Klaus Iohannis face declarații.
Klaus Iohannis spune că PNRR „merge înainte” și va fi corectat „până va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisia Europeană”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei Vinerea Verde şi s-a deplasat cu bicicleta spre Palatul Cotroceni. Într-o declarație după acest eveniment, președintele a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență, despre care a spus că nu trebuie terminat într-o anume zi, ci trebuie bine făcut și corectat după cerințele Comisiei Europene, până va fi „foarte bun” și „implementat”. „Am auzit și eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziție care anunță o catastrofă. Nu e nicio catastrofă. Planul merge înainte”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis: Termenul stabilit este orientativ. Nu este un termen ultimativ. Deja Comisia Europeană începe să recomande țărilor să lucreze la planuri bune, mai degrabă, decât să le termine într-o zi anume, și vom lucra pe PNRR până va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie, și, mai important, implementat de noi.

Am auzit și eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziție care anunță o catastrofă. Nu e nicio catastrofă. Prima formă de Plan Național a fost discutată cu Comisia, cu comisari, cu directori, fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile acestea, le vom analiza, vom corecta Planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și Planul va merge înainte.

Acest Plan va fi lucrat până este foarte bun, și va fi implementat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri