Klaus Iohannis, despre procesul cu ANI: „Indiferent de ce se întâmplă, voi candida și voi câștiga”

Data publicării:
iohannis facebook 2

Sunt și rămân candidatul Alianței Creștin Liberale, candidatura mea este definitivă și, indiferent de ce se întâmplă, ea rămâne definitivă. Voi candida și voi câștiga!”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta s-a arătat nemulțumit de speculațiile care se fac pe marginea acestui proces. „Pornesc de la premisa că mâine (n.r. marți) ICCJ va stabili un termen pe 2015. Constat cu mare surprindere că majoritatea oamenilor crede că voi pierde acest proces. Eu voi câștiga acest proces, așa cum am câștigat și în prima instanță, și nu am niciun fel de scenariu de rezervă. Nu am niciun motiv pentru care să fiu îngrijorat. De aceea, iau cu foarte mare liniște faptul că mâine se va judeca procesul”, a mai spus Iohannis, care a precizat că este convins că va câștiga. „Speța mea este foarte simplă, nu am fost incompatibil și nu am de ce să mă tem”, a conchis Klaus Iohannis.

Reamintim că pe 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare.

Klaus Iohannis spunea că dosarul de incompatibilitate este "o temă care este în mod fals folosită" de către contracandidaţii săi în alegerile prezidenţiale.

Instanţa Supremă a amânat procesul dintre Klaus Iohannis şi ANI până pe 30 septembrie. Dacă Agenţia Naţională de Integritate câştigă bătălia în instanţă, Klaus Iohannis nu mai poate candida deoarece, găsit incomptibil nu mai are voie să ocupe funcţii publice timp de trei ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri