Klaus Iohannis, despre refuzul PSD de a participa la votul de învestitură: Să își reconsidere punctul de vedere

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis și marcel ciolacu
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, înainte de participarea la ședința Consiliului European, că PSD trebuie să își reconsidere decizia de a boicota ședința de plen de luni, când ar trebui dat votul de învestitură pentru Guvernul Orban 2. Președintele a comentat „atitudinea ciudată” a PSD.

„Dupa ce PSD a depus moțiune de cenzură și a căzut guvernul, ei spun acum că nu e vina lor. Este evident, PSD care a depus moțiune, care a reușit să doboare guvernul și acum când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupați cu alte treburi. Mi se pare o poziție principial incorectă. Îi invit să își reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voința poporului și acolo se lucrează prin prezență, nu prin absență”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele s-a referit și la întâlnirea pe care a avut-o miercuri seara cu liderii PNL, despre care a spus că a fost „o discuție amicală, fără nuanțe complicate”.

„Am discutat puțin despre demersurile care se impun în cazurile în care se întâmplă una sau alta diferite variante în Parlament. I-am încurajat să meargă mai departe cu pregătirile pentru toate alegerile”, a mai spus Klaus Iohannis.

Liderii PSD au votat în unanimitate în ședința CEx să boicoteze ședința de plen programată luni, în care ar fi trebuit să fie dat votul pentru respingerea Guvernului Orban 2. Social democrații au luat decizia motivând că așteaptă hotărârea judecătorilor CCR, care trebuie să se pronunțe luni pe sesizarea PSD conform căreia propunerea din nou a lui Ludovic Orban ar fi fost făcută neconstituțional.

În lipsa PSD este posibil ca în plenul reunit al Parlamentului să nu fie cvorum de ședință și astfel votul să fie blocat și amânat pentru o dată ulterioară. Astfel, va fi prelungit calendarul pentru anticipate. 

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri