Klaus Iohannis, despre ruptura dintre PNL şi PC: E o uşoară repoziționare a partenerilor în USL

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-1

Klaus Iohannis a spus că e destul de evidentă apropierea dintre PSD și PC, fapt constatat și de președintele partidului, Crin Antonescu. „De când sunt eu în partid, nu am putut să constat o apropiere deosebită între PNL și PC”, a subliniat Klaus Iohannis. PNL nu putea trece cu vederea declarații precum cele făcute de președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a subliniat primarul Sibiului.

El a declarat că PNL nu intenționa oricum să ofere locuri pe listele sale aliaților din PC la alegerile europarlamentare și nici nu știe să fie existat o asemenea discuție, dar a admis că e posibil ca miza declarațiilor lui Dan Voiculescu ar putea fi dorința de a obține un mandat de europarlamentar.

Întrebat dacă PSD este dispus să ofere PC locuri pe listele sale la europarlamentare, Constantin Niță, vicepreședinte PSD, a spus că nici el nu are cunoștință de vreo discuție în acest sens și, așa cum a declarat și președintele partidului, Victor Ponta, PSD probabil va merge singur în aceste alegeri.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL a reconfirmat că PNL dorește ca Uniunea Social-Liberală să continue și a precizat că partidul nu are intenția de a merge la tribunal pentru a denunța acordul de alianță cu PC. „Mergem mai departe, nu dorim ca din acest incident să punem în pericol USL-ul”, a asigurat Klaus Iohannis.

Liderul liberal a mai spus, legat de forța mediatică pe care o oferea Partidul Conservator, că nu se teme de această ruptură și că „nu este bine să confundăm televiziunile cu partidele”.

Și vicepreședintele PSD, Constantin Niță, prezent în studioul Digi24, a spus că dorința este de a fi păstrat USL și a calificat drept o „ieșire trecătoare” incidentul dintre PNL și PC, fără a exclude în totalitate ideea unei apropieri între PC și PSD.

Ruperea alianței dintre liberali și conservatori „nu este un lucru bun pentru USL, nu este de bun augur, dorim să păstrăm această entitate”, a declarat Constantin Niță. „Nu ne bucură, dar...bucuroși le-om duce toate”, a adăugat Constantin Niță reluând versul eminescian folosit de curând și de președintele Traian Băsescu într-o declarație publică referitoare la adversarii săi politici.

Urmăriți în materialul video de mai sus declarațiile lui Klaus Iohannis și Constantin Niță făcute în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri