Klaus Iohannis, despre vizita în SUA: Pentru mine nu e important să se întâmple acum, ci să fie bine pregătită

Data publicării:
iohannis plecare bruxelles

Cu siguranţă va avea loc o astfel de vizită, nu e aşa simplu că mergi până la Washington, aceste vizite se pregătesc cu mult timp înainte. Pentru mine nu e neapărat important să se întâmple acum, ci să fie bine pregătită. Prefer să iau în calcul că durează mai mult, decât să nu atingă toate punctele pe care ni le propunem”, a declarat şeful statului, la un post de televiziune.

Klaus Iohannis a declarat că va avea, în luna februarie, o deplasare la Paris, la Berlin şi din nou la Bruxelles. El a precizat că la Paris va avea întâlniri cu preşedintele Francois Hollande şi cu premierul francez, iar la Berlin va discuta cu preşedintele şi cancelarul Angela Merkel, dar şi cu preşedintele Parlamentului, relatează Mediafax.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că va merge, din nou, la Bruxelles, unde în perioada 12-13 februarie are loc Consiliul European.

Despre vizita în Republica Moldova, preşedintele Iohannis a precizat că nu a fost vorba despre anularea vizitei, ci, împreună cu preşedintele Timofti, au decis de comun acord să amâne această deplasare până la finalizarea negocierilor pentru formarea noului Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri