Klaus Iohannis discută cu Charles Michel și cu Angela Merkel despre tensiunile din Mediterana și evenimentele din Belarus

Data actualizării: Data publicării:
charles michel discuta cu klaus iohannis
Charles Michel discută cu Klaus Iohannis la Consiliul European. Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis discută, marți, în sistem de videoconferință, cu președintele Consiliului European, Charles Michel și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, informează Administrația Prezidențială.

Videoconferința este programată pentru ora 18 și, potrivit anunțului Administrației Prezidențiale, are loc în pregătirea reuniunii Consiliului European din 24-25 septembrie

Printre temele reuniunii liderilor UE de la finalul lunii septembrie sunt situația din Mediterana și evenimentele din Belarus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că România este îngrijorată de tensiunile dintre Turcia și Grecia din Marea Mediterană.

„Evident că ne îngrijorează. Aceste tensiuni care au crescut în ultimele săptămâni nu ne fac bine nici UE nici NATO. Noi am fost din capul locului de părere că orice diferend se rezolvă pe cale amiabilă, nu prin înarmări și gesturi care pot fi prost înțelese”, a spus președintele României.

Acesta a precizat că „acum” nu sunt motive de îngrijorare punctuale pentru România din cauză că Turcia explorează în Marea Neagră în apropierea perimetrului românesc Neptun Deep. 

Citește și Klaus Iohannis, despre situația din Belarus: UE trebuie să ia măsuri suplimentare, inclusiv adoptarea de sancțiuni

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri