Klaus Iohannis: Domnul Arafat este evaluat periodic de ministrul de interne

Data publicării:
raed arafat intr-o declaratie de presa la guvern
Președintele Klaus Iohannis spune că șeful DSU, Raed Arafat, este evaluat periodic de ministrul de interne Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis consideră că șeful DSU, Raed Arafat, s-a implicat „constant și bine” în rezolvarea problemelor de care se ocupă, însă și el este evaluat periodic de ministrul de interne. 

Șeful statului a fost întrebat marți, într-o conferință de presă, dacă Raed Arafat este „omul potrivit la locul potrivit” și dacă este supus și el unei evaluări, la fel ca miniștrii sănătății și de interne.

Raed Arafat este șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, cu rang de secretar de stat în Ministerul de Interne, din ianuarie 2014. El coordonează Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani și face parte din Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

După demiterea ministrului Vlad Voiculescu, au existat voci, în special dinspre AUR, care au cerut și demiterea lui Raed Arafat, pe motiv că s-ar face „la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an”.

Și printre liberali au existat nemulțumiri, mai ales după ce Raed Arafat a dat ordinul prin care a băgat Timișoara în carantină, răsturnând o decizie a autorităților locale, dar și după evacuarea Spitalului Foișor sau când premierul Florin Cîțu a venit la o ședință a conducerii partidului împreună cu secretarul de stat. „Cred că domnul Raed Arafat e ușor tensionat, ușor obosit și nu ar fi rău să mai exerseze empatia și emoția, pentru că nu suntem roboți”, spunea Rareș Bogdan. Întrebat despre o eventuală schimbare a secretarului de stat, prim-vicepreședintele PNL declara că „Raed Arafat ar trebui să înțeleagă că, așa cum are o mulțime de calități, nu există oameni care să aibă doar calități”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri