Ieșenii au strigat „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”. Cum a reacționat Iohannis după ce a fost huiduit

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-iasi
Foto: ziaruldeiasi.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Iași că nu s-a supărat pentru huiduielile care s-au auzit în timp ce susținea discursul dedicat împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Nemulțumirile ieșenilor vin pe fondul lipsei infrastructurii în Moldova, în special a amânării proiectului Autostrăzii A8 Iași - Târgu Mureș.

„Așa cum am comentat de fiecare dată, sunt foarte bucuros că în România avem o democrație vie, care se manifestă și, în așa o zi frumoasă cum este astăzi, nu ne-am supărat absolut deloc. Fiecare român are dreptul la opinia lui și cred că, în ansamblu, lucrurile merg și aici, pentru Iași, din ce în ce mai bine”, a spus Klaus Iohannis, într-o discuție cu presa.

Tot în timpul rostirii discursului său, şeful statului a fost şi ovaţionat atunci când a vorbit despre prioritatea construirii Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Întrebat cum vede discrepanțele dintre Moldova și restul țării, președintele României a răspuns: „Este foarte, foarte trist că Moldova a rămas puțin în urmă și din acest motiv am venit împreună cu Prim-ministrul și cu mulți membri din Guvern să arătăm solidaritatea și preocuparea noastră și vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei.”

Șeful statului a vorbit și despre protestul lui Ștefan Mandachi de la Suceava, omul de afaceri care a construit 1 metru de autostradă.

„Da, este un protest interesant și e bine că se atrage atenția asupra nevoii de autostrăzi. Și noi vrem același lucru”, a precizat el.

Întrebat dacă se va construi vreodată autostrada Moldovei, Klaus Iohannis a răspuns: „Cu siguranță.”

Ludovic Orban, despre huiduieli: „Să știți că ne așteptam”

„Să știți că ne așteptam. Au fost două grupuri, dintre care unul cu agitatori, inclusiv din galerii de fotbal. A fost o atmosferă mai colorată”, a declarat Ludovic Orban, care la rândul lui a fost huiduit și și-a adaptat discursul.

Ieșenii s-au pregătit pentru această zi cu pancarte, iar din mulțime s-a scandat „Vrem autostradă” și „Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bannerele afișate de ieșeni amintesc de mult așteptata autostradă a Unirii, Iași - Târgu Mureș, în privința căreia se bate pasul pe loc: „Hora la Iași, banii la București!”, „Bine ați venit la circ/Vă dăm noi pâinea!”.

După discurs, Klaus Iohannis a mers pe jos din Piața Unirii până la Biserica Trei Ierarhi și a vorbit cu oamenii. Pe acest traseu nu s-au mai auzit huiduieli.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri