Klaus Iohannis după întâlnirea cu Trump: România vrea mai multe baze militare americane în România

Data actualizării: Data publicării:
original_intalnire_donald_trump_20-08-2019_43
sursa foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după întâlnirea cu Donald Trump, că a discutat cu acesta despre dezvoltarea Parteneriatului Strategic, despre investițiile americane în România, cu accent pe cele din energie și despre mărirea numărului de soldați americani prezenți pe teritoriul țării noastre.

”Am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari în România iar cu Secretarul Apărării a rămas că vom avea o discuție mai aplicată. Vrem să avem mai mulți militari în Brigada Multinațională și în Poliția aeriană”, a spus Președintele Iohannis în declarația susținută la Ambasada României la Washington. 

”Am discutat cu președintele Trump în mod pragmatic și deschis despre parteneriatul strategic, am subliniat că, personal, voi continua să fiu implicat total în dezbvoltarea parteneriatului strategic. Președintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care românii îl dau relației cu SUA. Relația transatlantică este vitală pentru civilizația și valorile noastre occidentale”, a explicat șeful Statului. 

”Am adoptat pentru prima dată o declarație împreună și este un pas foarte important pentru progresul parteneriatului strategic. Domnul președinte Trump A apreciat că România este primul stat care a atins 2% din PIB pentru Apărare. Mi-a mulțumit pentru prezența deosebită românească în Afganistan unde suntem al cincilea contributor dintre statele care se află acolo alături de americani”, a spus Președintele României. Acesta a arătat că a subliniat la discuția cu șeful de la Casa albă importanța creșterii prezenței militare a SUA în România. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri