Sari la conținut

Klaus Iohannis, după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Imaginea României are foarte mult de suferit

Situația este din ce în ce mai problematică pentru premier, este din ce în ce mai problematică pentru Guvern și din ce în ce mai problematică pentru PSD, dar trebuie să recunoaștem că imaginea România are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situația cu toată răspunderea și cei care pot veni cu soluții să vină cu soluții. Părerea mea nu s-a schimbat și cea mai simplă soluție ar fi cu siguranță cea pe care am propus-o și în iunie”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

La data de 5 iunie, președintele îi cerea lui Victor Ponta să demisioneze.

Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Alături de el va fi judecat sub control judiciar Dan Şova, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani.

În stare de libertate au mai fost trimişi în judecată Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-au reținut cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

Citiți și De ce nu poate Klaus Iohannis să ceară suspendarea lui Victor Ponta
Pe aceeași temă