K. Iohannis, după validarea referendumului: Parlamentul să transpună rapid în legislație toate prevederile din Acordul Politic Naţional

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-presidency2

Validarea referendumului din 26 mai de către Curtea Constituțională obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor, transmite preşedintele Klaus Iohannis care salută hotărârea CCR de azi. 

"Votul popular masiv dat pentru România europeană și democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă, a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii. Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.", transmite Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE.

"Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR", atenţionează şeful statului.

Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri