Sari la conținut

Klaus Iohannis: E nevoie de schimbarea Guvernului după prezidenţiale. Abia aștept să-l numesc pe Cătălin Predoiu

Liderul PNL şi-a exprimat convingerea că noul PNL va câştiga alegerile prezidenţiale din aceste an, prin candidatura sa, dar şi alegerile parlamentare din 2016, precum şi cele prezidenţiale şi parlamentare din 2020.

„Noi ne dorim să fim forţa politică care conduce România în următorul deceniu”, a afirmat Iohannis, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a avut pentru prima dată o declaraţie fermă şi clară în ceea ce priveşte desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru, imediat după alegerile prezidenţiale.

„Nici şase luni nu a guvernat PSD, practic singur, şi ce am văzut? Că nu s-a schimbat, că şi-a păstrat vechile metehne, că suntem în situaţia să protestăm, noi, opoziţia, aproape săptămânal faţă de acte normative care încalcă normele democratice. Să protestăm împotriva unor acte normative care vin să creeze un avantaj net pentru candidatul celor de la putere. Eu vă spun, este nevoie de schimbarea Guvernului şi imediat după ce vom câştiga prezidenţialele, abia aştept să am ocazia să numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru”, le-a a spus Iohannis aleşilor locali PNL şi PDL.

De asemenea, el afirmat că România are nevoie de zece ani de guvernare de dreapta pentru a deveni prosperă şi puternică.

„Îmi doresc eu pentru ţara mea, pentru România mea, zece ani de guvernare de dreapta, ca la sfârşit să putem spune oamenilor: am guvernat şi am făcut din România, România prosperă şi puternică (...) România prosperă înseamnă un venit decent pentru fiecare român, înseamnă tot mai puţini oameni care stau cu mâna întinsă la stat, tot mai puţini oameni care sunt dependenţi de stat. Eu îmi doresc o ţară de oameni liberi şi puternici, iar atunci vom fi România puternică”, a mai declarat Iohannis.

El a susţinut că, în calitate de primar al Sibiului, încă de acum zece ani a eradicat şomajul din oraşul pe care l-a condus, menţionând că este unul dintre argumentele pentru care speră să obţină încrederea la alegerile prezidenţiale.

Pe aceeași temă