Klaus Iohannis: „Eu propun altfel de politică. Președintele nu e ales să distreze oamenii”

Data publicării:
Klaus Iohannis si Traian Basescu inmanare colan

Eu propun altfel de politică, fără scandaluri, show-uri, pe mine nu o să mă vedeți acuzând premierul la TV pe ceva ce a făcut sau trăgându-l de urechi, nu așa se face politică și am spus de atâtea ori că voi colabora instituțional, corect, cu orice guvern. Președintele nu este ales să distreze oamenii!”, a punctat Klaus Iohannis.

Şeful statului are şi o viziune în privinţa Guvernului cu care şi-ar dori să lucreze. El a precizat că nu şi-a schimbat opţiunile în privinţa Guvernului. Îşi doreşte în continuare o guvernare formată din membri ai PNL, iar ca premier îl preferă pe Cătălin Predoiu în locul lui Victor Ponta.

Îmi doresc un guvern PNL. Este posibil ca în cursul acestui an, nu știu când, nu dirijez, sunt mișcări în Parlament, este posibil să se schimbe majoritatea (...) Așa funcționează democrația, este normal și natural ....În 2016 vom avea alegeri parlamentare și electoratul își va exprima preferința”, a explicat Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului se dorește consecvent promisiunilor făcute. El spune că l-ar numi premier pe Cătălin Predoiu, cel care a fost desemnat de PNL pentru această funcție. „Nu văd niciun motiv să spun altceva, asta a fost construcția pe care am gândit-o, nu am venit cu o gândire pe o lună, ci pe zece ani”, a comentat șeful statului.

Klaus Iohannis vrea şi reducerea numărului de parlamentari şi a decis să invite din nou partidele la consultări.

Vreau să invit partidele la un dialog, nu eu să le spun ce vreau, ei să îmi spună cum văd calea cea mai bună pentru o schimbare în bine”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Citiți și: 

Președintele invită din nou partidele la consultări
Klaus Iohannis: Da, eu îmi doresc un guvern PNL. Opţiunea mea pentru premier este Cătălin Predoiu
Klaus Iohannis, despre vizita în SUA: Pentru mine nu e important să se întâmple acum, ci să fie bine pregătită
Părerea șefului statului despre Roșia Montană și gazele de șist

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri