Klaus Iohannis face precizări cu privire la numirea lui Mihai Tudose

Data actualizării: Data publicării:
1498769799original_investire_guvern_-_29_iunie_2017_3

Președintele țării afirmă că acuzațiile de plagiat care planează asupra premierului Mihai Tudose nu contravin principiilor anunțate de el înaintea desemnării. În schimb, dacă se vor confirma, atunci PSD și ALDE trebuie să ia măsuri. Nu este guvernul meu, a spus Klaus Iohannis.

Evident că nu, altfel nu l-aș fi desemnat. Dar, dacă astfel de acuzații se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana. Eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzații, vor apărea și urmările în consecință”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că PSD și ALDE au majoritate în Parlament. „La consultări, această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat. Nu este propunerea mea. Este propunerea PSD și PSD răspunde integral de prestația domnului prim-ministru Tudose, iar domnul Tudose în calitate de persoană privată răspunde activitatea propire anterioară numirii în funcția de prim-ministru”, a mai spus șeful statului.

Cred că este bine să clarificăm aceste lucruri, fiindcă astfel ar putea să apară impresii total eronate și greșite legate de sintagma 'guvernul meu'. Este un guvern PSD-ALDE”, a precizat Iohannis.

Întrebat despre programul de guvernare modificat propus acum față de cel de la numirea lui Sorin Grindeanu, fiind introdusă taxa de solidaritate sau impozitul pe cifra de afaceri, Klaus Iohannis a răspuns că s-a exprimat „destul de colorat” la discursul de învestitură.

N-aș vrea să repet acele lucruri, dar cred că s-au grăbit un pic și pentru a schimba paradgima din zona impozitării și a fiscalității este nevoie de o discuție amplă cu toți cei afectați. În niciun caz nu putem să schimbăm lucrurile peste noapte, fiindcă s-a hotărât undeva în centrala de partid. Așa simplu nu e, nici oportun. Una peste alta, premierul s-a arătat sceptic față de aceste schimbări”, a subliniat Klaus Iohannis.

La finalul ceremoniei de învestitură, Klaus Iohannis a lansat un mesaj critic la adresa coaliţiei PSD-ALDE: „Terminaţi cu această ţopăială fiscal-bugetară! (...) Au trecut abia şase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un guvern PSD-ALDE după ce au fost câştigate alegerile. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime şase luni ale mandatului coaliţiei ar putea suna: aţi băgat ţara în criză fiindcă nu aţi ştiut să guvernaţi”, a spus Klaus Iohannis.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri