Klaus Iohannis i-a concediat pe șefii Poliției din Cluj și Harghita

Data publicării:
klaus iohannis la balea lac

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de încetare a raporturilor de serviciu a șefului Poliției din Cluj, Tudor Grindean, și a lui Moldovan Radu-Sandu, șeful IPJ Harghita, acuzat de IICMER că a fost torționar în perioada comunistă.

klaus iohannis mesaj de ziua nationala a romaniei 01 12 2015 presidency

Tudor Grindean, șeful IPJ Cluj, chestor de Poliție, părăsește funcția după ce în ultimul an au avut loc mai multe evadări ale unor deținuți. El fusese numit în funcție în 2013, pe vremea ministeriatului lui Mircea Dușa (PSD). Tot în aceeași perioadă a fost numit șef al IPJ Harghita Moldovan Radu-Sandu, chestor de polșiție, care fusese acuzat de IICMER de fapte de tortură. Practic, Parchetul a fost sesizat de IICMER pentru că, în anii 80, bătea și maltrata adolescenții cu păr lung sau cu inele care mergeau la cinema, la concerte sau la discotecă. Presa a relatat și faptul că Moldovan ar fi un apropiat al fostului ministru Mircea Dușa, alături de care ar avea legături cu mafia lemnului în județul Harghita.

Tot miercuri, președintele Iohannis l-a trecut în rezervă și pe Sălan Viorel, care venise la începutul anului adjunct al șefului Jandarmeriei, după ce petrecuse 22 de ani la Jandarmeria din Hunerdoara.

De asemenea, șeful statului a mai semnat decretele de pensionare și pentru trei magistrați – Viorel Marin, judecător la Curtea de Apel din Ploiești, Irina Tănase, de la Curtea de Apel din Pitești, și a lui Simion Rusu, de la Judecătoria Dej.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri