Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall: Am apreciat postura pentru independenţa justiției, nu pentru politruci

Data actualizării: Data publicării:
iohannis birchall agerpres_12566901
FOTO: Agerpres

Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall pentru activitatea desfăşurată la Ministerul Justiţiei şi a subliniat că apreciază soluţiile critice în care a fost în contrasens cu PSD.

Prezent la ceremonia de predare-primire a mandatului la Ministerul Justiţiei, preşedintele a afirmat că „se încheie o etapă de tristă amintire” şi începe „o guvernare numai în interesul României”.

În cadrul discursului său, Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall pentru munca depusă.

„Am constatat că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor, că au fost soluţii critice în care dvs ați fost în contrasens cu partidul care a dat acel guvern eșuat.

Am apreciat postura pentru independenţa justiției și nu pentru politrucii care au încercat să subjuge sistemul de justiție”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că îşi doreşte o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă.

El a avut un mesaj şi către noul ministru, Cătălin Predoiu: „Aveți o sarcină dificilă. Legile justiției au fost masacrate de fosta majoritate toxică, trebuie reluată discuția, așa cum trebuia, cu profesioniștii, cu forurile partenere, GRECO, Comisia Europeană, politicienii de bună-credință. Modificările bune să fie lăsate, iar cele eronate să fie corectate.

Vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul codurilor, e clar că se așteaptă punerea în acord cu deciziile CCR”.

Iohannis a subliniat că dacă „asaltul PSD-ist” pe coduri nu s-ar fi oprit, „ar fi fost o catastrofă națională”.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că şi la Ministerul Public, unde multe din posturi sunt ocupate interimar, vor fi găsite cele mai bune soluții.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri