Klaus Iohannis, invitat de onoare la Conferința de securitate de la Munchen

Data actualizării: Data publicării:
20181025150507_IMG_3536-01 iohannis ziua armatei inquam photos george calin
Foto: George Călin/Inquam Photos

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei internaţionale de securitate de la Munchen.

klaus iohannis getty
Klaus Iohannis / FOTO: Guliver / Getty Images

Potrivit unui al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de cancelarul federal Angela Merkel şi de preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, ca înalt reprezentant al statului care deţine în prezent preşedinţia Uniunii Africane.

Agenda acestei ediţii a conferinţei cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv relaţia transatlantică, priorităţile NATO, viitorul proiectului european şi cooperarea dintre Uniunea Europeană şi NATO.

Conferinţa internaţională de securitate de la Munchen este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte, încă din 1963, lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. Conferinţa reprezintă un reper esenţial al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euroatlantic şi permite dezbateri şi schimburi de idei informale pe teme care ţin atât de actualitate, cât şi de perspectivă, precizează comunicatul citat.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri