Klaus Iohannis: Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România în criză prelungită și să condamne generații întregi

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, cu masca de protectie sub bărbie, in parlament
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, în Parlament. Foto: InquamPhotos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD, miercuri, într-o conferință de presă, pentru că forțează majorarea pensiilor cu 40 la sută, gest pe care l-a calificat drept „electoralist” și „populist”. 

„Am văzut cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde, sunt politicieni care încă mai cred că oamenii mai pot fi mințiți în timp ce bugetele locale sunt risipite, iar comunitățile stagnează în subdezvoltare. Ba mai mult, aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament încă pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste, știind foarte bine că sunt inaplicabile în această perioadă de criză sanitară majoră, în care bugetul de stat este pus deja sub mare presiune”, a spus Klaus Iohannis.

„Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense”, a arătat șeful statului.

„Acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă”, a arătat președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută miercuri, în care i-a îndemnat pe oameni să participe la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

„Ceea ce a adoptat ieri Parlamentul a împovărat bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă, or de peste tot banii au fost deja reduşi la un minim. Chiar dacă ne dorim ca aceste creşteri să intre în vigoare, trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este”, a explicat Klaus Iohannis.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri