Klaus Iohannis, la întâlnirea cu premierul Belgiei: Trebuie să asigurăm un sprijin substanțial și coerent pentru Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
Iohannis dă noroc cu De Croo.
Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, s-a întâlnit marți, la Cotroceni, cu Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro

Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, s-a întâlnit marți, la Cotroceni, cu Klaus Iohannis. După vizita la București, șeful guvernului belgian va merge la Chișinău. În cadrul discuțiilor, președintele României a subliniat importanța unui „sprijin substanțial și coerent pentru Republica Moldova, de natură politică, financiară și logistică, precum și în privința securității energetice”.

„Este esențial să consolidăm reziliența strategică a noastră, a Aliaților, precum și pe cea a partenerilor noștri, în special a celor mai vulnerabili, cum sunt Republica Moldova și Georgia. În acest context, am subliniat susținerea deplină a României pentru Republica Moldova, pentru parcursul său european, și am atras atenția asupra sprijinirii sale ferme și imediate în gestionarea fluxurilor crescute de refugiați cu care această țară se confruntă, alături de multiple alte provocări”, a spus președintele României.

„Trebuie să asigurăm un sprijin substanțial și coerent pentru Republica Moldova, de natură politică, financiară și logistică, precum și în privința securității energetice”, a adăugat Klaus Iohannis.

Din România, Alexander De Croo va merge la Chișinău.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri