Klaus Iohannis: La Sibiu lucrurile s-au mișcat prea încet. A fost nevoie de un impuls de la centru pentru carantinare

Data publicării:
centrul orasului sibiu
Klaus Iohannis a declarat că autoritățile de la Sibiu s-au mișcat încet înainte de decizia de carantinare. Foto: Profimedia Images

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, referitor la decizia întârziată de a impune carantina în Sibiu, că “acolo lucrurile s-au mișcat prea încet” și “a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia”.

“Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet. Din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care este extrem de neplăcută pentru orice sibian și eu sper și cum îi cunosc pe sibieni cred că vor respecta aceste norme în așa fel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor din România, ci după perioada de carantină să revină într-o situație, într-un oraș dintr-o țară în pandemie, dar fără a performa cu recorduri negative.

Din câte am putut să vedem și în media, persoane cu putere de decizie au fost fie eliberate din funcție, fie au renunțat la funcție și cu siguranță se vor găsi alții care lucrează mai concret, mai aplicat și mai eficient”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni.

Numărul cazurilor de coronavirus în județul Sibiu continuă să crească alarmant, rata de infectare ajungând la 9 la mia de locuitori, potrivit ultimului bilanț raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

După multe ezitări, amânări și indicații de la București, municipiul Sibiu a intrat, de luni, în carantină.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri