Klaus Iohannis: Memoria martirilor din 1989, întinată de infractori în frunte cu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
IOHANNIS_DECLARATII__resize_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a lansat luni un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, președinte PSD. Șeful statului a amintit de revoluția din 1989 și a spus că memoria martirilor este întinată de „infractori în frunte cu Liviu Dragnea” prin intenția de a da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațiera.

Klaus Iohannis Liviu Dragnea Calin Popescu Tariceanu
Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a președinelui Iohannis.

Citiți și    Adevărata miză a Ordonanței privind amnistia și grațierea: Bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la ”victimele abuzurilor statului paralel”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luni dimineață, Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-i trimită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern. Astfel, șeful statului vrea să vadă dacă și când va fi adoptată o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Solicitarea președintelui a venit după Consiliul Național al PSD de duminică, în care chiar și Liviu Dragnea a cerut în mod expres amnistie și grațiere, dar și după declarația de azi dimineață a ministrului justiției. Tudorel Toader a spus că, cel mai probabil, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor fi modificate printr-o singură ordonanţă de urgenţă, iar o primă formă a acestei act normativ se află în lucru, în acest moment, la Ministerul Justiţiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri