Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Romilor: O societate tolerantă şi deschisă trebuie să respingă orice manifestări rasiste şi xenofobe

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis vorbește la Palatul Cotroceni.
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency

O societate tolerantă şi deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare asumate, ci şi capacitatea de a respinge discursul urii şi de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

"În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de COVID-19, preţuirea contribuţiei fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depăşim dificultăţile cu care ne confruntăm.

În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este şi Ziua Internaţională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne uneşte şi ne îmbogăţeşte spiritual, ceea ce ne insuflă energia şi motivaţia de a ne construi împreună viitorul.

O societate tolerantă şi deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci şi capacitatea noastră de a respinge discursul urii şi de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste şi xenofobe", a subliniat şeful statului.

Potrivit acestuia, autorităţile şi cetăţenii au responsabilitatea deopotrivă de a fructifica valorile incluziunii, de a promova şi a acţiona în spiritul respectului faţă de celălalt, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată şi tratată cu demnitate. 

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidenţial pentru Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, în cadrul mesei rotunde "România, patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi", organizată de Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri