Klaus Iohannis: Negocierile cu PSD au eșuat. Delegația Permanentă ar putea decide mâine ieșirea din Guvern

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-4

Foto: Mediafax

Prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis a spus astăzi, într-o conferință de presă, că „negocierile pentru remanierea guvernamentală au eșuat”.

Această situație va fi adusă în dezbaterea delegației permanente a PNL, care va avea loc mâine, probabil în jurul orei 19.00. Acolo se va trage o concluzie”, a mai spus el.

Probabil, Delegaţia Permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem să continuăm în această formă de colaborare nonexistentă”, spune Klaus Iohannis.

Probabil un prim pas va fi retragerea miniștrilor noștri din Guvern. Dacă se ia o astfel de decizie, miniștrii noștri nu vor mai participa mâine la ședința de Guvern”, a adăugat oficialul liberal.

El a mai spus acest lucru nu înseamnă neapărat ruperea USL, dar „e un prim pas”.

E puțin probabil ca DP să decidă retragerea miniștrilor și sprijin pentru Guvernul USD, a spus Klaus Iohannis. În opinia sa, este mai probabil ca retragerea miniștrilor să fie însoțită de un vot împotriva Guvernului.

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care surse PNL declarau că miniștrii PNL urmează să-și depună miercuri mandatele, deoarece decizia trebuie luată în Delegația Permanentă de mâine a partidului.

Președintele PNL este în acest moment într-o vizită în Austria. Crin Antonescu urmează să se întoarcă mâine în țară.

În curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri