Klaus Iohannis, nemulțumit de Guvernul Ponta: Sper ca PNL să fie inspirat când face alianțele

Data publicării:
27330

Nu mă aștept de la acest Guvern să devină mai eficient. Mi-aş fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu mine, înainte să prezinte modificări semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, mi le prezintă, le discutăm şi vedem cum se pun în practică. Or, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului vrea să lucreze cu un alt Guvern. Spune însă că nu poate forţa schimbarea cabinetului şi că acest lucru poate fi făcut doar de actuala Opoziţie.

„Orice preşedinte îşi doreşte un Guvern al lui. Este un Guvern cu care poate să lucreze efectiv, şi formal şi informal, în toate problemele ce privesc statul”, a adăugat șeful statului.

Pentru schimbarea guvernului, liberalii ar trebui să obţină în Parlament sprijinul altor formaţiuni politice. PNL ar mai avea nevoie de peste 100 de voturi pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură.

„E treaba PNL dacă face alianţă cu unii sau cu alţii. Sper să fie bine inspiraţi când fac alianţele”, a subliniat președintele.

După alegerile prezidenţiale din noiembrie, liberalii au anunţat că vor iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Victor Ponta. Ba chiar şi-au desemnat şi un premier din umbră, în persoana fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Citiți și:
Klaus Iohannis: Nu am de gând să preiau rolul opoziției
C. T. Popescu: K. Iohannis a înțeles că preşedintele reprezintă o rezervă de încredere a statului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri