Klaus Iohannis: Nu cred că în București carantina este o soluție. Nu dorim o carantină națională

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis cu masca de protectie
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Dăbuleni, că nu este de acord cu dorința lui Vlad Voiculescu privind carantinarea Bucureștiului. Președintele a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională. 

„Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restrucții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis. 

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului. 

El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri