Video Klaus Iohannis: Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-cotroceni-inquamphotos-octav-ganea
Președintele Klaus Iohannis Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis spune că nu este de dorit acum să existe o revizuire mai largă a Constituției, cu actuala majoritate, și că acum trebuie puse în aplicare rezultatele referendumului pe justiție din 26 mai.

Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație, avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum și acest rezultat trebuie implementat acum. Dacă vrem o revizuire mai largă sau modernizare sau o nouă constituție, atunci cest lucru trebuie discutat ulterior și trebuie găsită o largă majoritate politică care sprijină o astfel de revizuire amplă a Constituției. În acest moment după părerea mea condițiile pentru o amplă revizuire a Constituției nu sunt date”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la începutul consultărilor cu partidele parlamentare.

Întrebat când că ar putea avea loc referendumul pentru revizuirea Constituției, în pentru a pune în aplicare rezultatele consultării din 26 mai, Klaus Iohannis a spus: „Ce referendumul pentru revizuirea Constituției pentru implementarea a ce s-a votat acum trebuie organizat când se poate și cu cât mai repede, cu atât mai bine. Pe de altă parte având în vedere că avem patru alegeri - primele le-am avut, avem încă trei - ar fi cel puțin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri, fiindcă românii nu cred că agreează să vină la vot de 4 ori plus încă o dată. Nu este nici un fel de problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una din alegerile care vor veni în următorul an”.

Prezidențialele sunt primele, dar nu este obligatoriu să venim cu referendum pe prezidențiale, putem să venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare”, a mai spus Iohannis

Șeful statului a chemat partidele parlamentare la consultări, astăzi și mâine, pe tema transpunerii în Constituție și în legislație a rezultatului referendumului pe justiție din 26 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri