Klaus Iohannis: Nu-l voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
FOTO: Inquam Photos/ Octav Geanea

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri primele declarații din anul 2019. Șeful statului a anunțat, printre altele, că nu-l va revoca din funcția de procurorul general pe Augustin Lazăr.

klaus iohannis cotroceni 4 ianuarie inquam octav ganea 20190104130433_OGN_9966-01
FOTO: Inquam Photos/ Octav Geanea

Klaus Iohannis a declarat că, în cazul Adinei Florea, propusă de ministrul Justiției Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, „dosarul este în analiză”.

Adina Florea a fost deja refuzată o dată de Klaus Iohannis, însă în ultimele zile ale anului trecut, ministrul Justiției i-a cerut, din nou președintelui României să o numească în fruntea DNA.

În cazul procurorului general Augustin Lazăr, mandatul său este în plină procedura de revocare. În ciuda avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii și a recomandărilor din raportul MCV, ministrul Justiției a făcut şi ultimul pas în procedura de revocare demarata în octombrie anul trecut și a cerut președintelui să îl demită. Răspunsul șefului statului a venit vineri și a declarat ferm că nu îl va revoca pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României.

„Ministrul Justiţiei, neavând altă treabă de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. (...) Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit”, a declarat Klaus Iohannis.

El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.

Klaus Iohannis a mai declarat, vineri, că după ce a semnat, joi, decretele de revocare din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și ministrului Lucian Șova, nu va semna decrete de numire pentru Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici și că motivarea refuzului său va fi făcută la mijlocul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri