Klaus Iohannis: „România, între o prăjitură arsă și una bună”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis la paris digi24

Preşedintele Klaus Iohannis crede că nu vom reuşi să celebrăm Centenarul aşa cum se cuvine din cauza problemelor din ţară. Şeful stalului mai crede că România a pendulat în aceşti o sută de ani „între o prăjitură foarte bună şi una arsă”. Declaraţiile au fost făcute la Ambasada României de la Paris, la un eveniment dedicat Centenarului.

Klaus Iohannis - preşedintele României: „În, aş spune cu tristeţe tradiţionalul spirit al nostru, nu vom reuşi să subliniem Centenarul aşa cum ar merita, dar evenimente ca acesta vin să suplinească evenimente care în România ar fi putut fi foarte vizibile. Eu nu îmi imaginez România recăzută în naţioanlism şi izaloţionism şi îmi imaginez o Românie puternic integrată în Uniunea Europeană din toate punctele de vedere.

Avem tot ce ne trebuie, avem oameni educaţi, avem posibilităţi, avem dorinţa societăţii. Ca şi cum ne-am pregăti să facem o prajitură foarte bună şi avem pe masă toate ingredinetele: făină, zahăr, nuci, unt, ce vreţi. Şi ne uităm la ele şi cineva ne întreabă: aveţi tot ce vă trebuie? Da. Doar de acolo urmează pasul cel mai important, de a pune toate ingredientele împreună, în aşa fel în care să iasă o prăjitură foarte bună şi nu ceva ars care este mai degrabă jenant. Noi pendulăm între ceva ars şi o prăjitură foarte bună, asta este evoluţia României în ultimul secol”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri