Klaus Iohannis: Nu voi numi un prim-ministru din partea PSD, ar fi o nerespectare a voinţei cetăţenilor

Data publicării:
klaus iohannis dezbatere 19 nov inquam octav ganea 20191119190619_OGN_3289-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, după decizia Curţii Constituţionale, că nu va desemna un prim-ministru din partea PSD sau din partea unei majorităţi „create ad-hoc” în jurul PSD pentru că acest lucru ar însemna „o nerespectare a voinţei cetăţenilor”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a creat o nouă criză politică, prin sesizarea CCR.

„După ce a avut una dintre cele mai dezastruoase guvernări, după ce a demis Guvernul Orban, PSD a creat o nouă criză prin sesizarea CCR. Nu voi comenta decizia CCR, așa cum știți că nu am comentat nici cu alte ocazii și voi aștepta motivarea. Însă ceea ce face PSD e o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o aducă mai adânc în criză”, a spus Iohannis.

În privința desemnării unui nou premier, Iohannis a spus că acesta nu va fi unul din partea PSD.

„Desemnarea unui premier din partea unei majorităţi coalizate ad-hoc în jurul PSD ar însemna o nerespectare a voinţei cetăţenilor. De aceea am spus că, în opinia mea, este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei majorităţi parlamentare capabilele să susţină un guvern stabil”.

„Am spus-o și o repet: nu voi desemna un premier PSD. Nu există niciun partid și nicio coaliție care are o majoritate în Parlament. Așadar nu voi desemna un premier decât atunci când voi considera că aceasta e soluția justă pentru această criză în care ne aflăm acum”, a mai spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri