Klaus Iohannis o cheamă joi pe Viorica Dăncilă la consultări. Premierul pleacă mâine în Spania

Data actualizării: Data publicării:
905224_905224_180129_INVESTIRE_FINAL_004_iohannis-dancila-INQUAM_Photos_Octav_Ganea-2
Foto: Inquam/Octav Ganea

Klaus Iohannis o invită joi la consultări pe Viorica Dăncila, pe subiectul rectificării bugetare. La această întâlnire sunt invitați și miniștri de resort. Pentru joi, premierul Viorica Dăncilă are programată o întâlnire cu regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

905224_905224_180129_INVESTIRE_FINAL_004_iohannis-dancila-INQUAM_Photos_Octav_Ganea-2
Foto: Inquam/Octav Ganea

ACTUALIZARE: Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că joi pleacă în vizită în Spania, fapt ce face puțin probabil o întâlnire cu Klaus Iohannis.

Voi face mâine o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de regele Spaniei. Voi fi însoţită de mai mulţi colegi - vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apărării, ministrul Mediului de Afaceri, ministrul Fondurilor Europene”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că discuţiile vor viza aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul economic, apărării, administraţiei publice, absorbţiei fondurilor europene, precum şi aprofundarea cooperării în plan european.


"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispozițiilor art. 80 și ale art. 86 din Constituție, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018.

Consultările vizează clarificarea unor aspecte care țin de rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită.

La această întâlnire au fost invitați și miniștrii de resort," a transmis miercuri Administrația Prezidențială.

Miercuri, de la ora 13.00, Guvernul se întruneşte în şedinţă, unde ar urma să fie găsită o soluţie privind rectificarea bugetară, după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa de marţi a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), afirmând că nu s-a putut obţine consens pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi cerând Cabinetului Dăncilă să vină cu un nou proiect.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi seară, că Guvernul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară, întrucât au fost programate plăţi "necesare şi urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Vasilescu a menţionat că decizia va aparţine juriştilor, care discută pentru a vedea cum se poate ieşi din acest "impas".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri