Klaus Iohannis o primeşte miercuri dimineaţă, la Cotroceni, pe Victoria Nuland

Data publicării:
victoria nuland - 2538372-AFP Mediafax Foto-MASSOUD HOSSAINI

 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis o primeşte, miercuri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice.

"În centrul discuţiilor se vor afla consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii şi dezvoltarea dimensiunii economice prevăzute în parteneriat", se arată în comunicat.

Totodată, vizita oficialului SUA prilejuieşte şi "un schimb de evaluări privind securitatea din regiune şi din Europa", mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va deplasa marţi, pe 13 ianuarie, la Bucureşti, unde se întâlni cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale şi regionale", a anunţat, luni, Departamentul de Stat american, într-un comunicat.

Potrivit diplomaţiei americane, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria şi Franţa.

"Marţi, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre Bucureşti, unde se va întâlni cu oficiali români de rang înalt, membri ai comunităţii de afaceri şi ai societăţii civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale şi regionale", informează Departamentul de Stat american.

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlăţean şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu membri ai societăţii civile, pe agenda discuţiilor aflându-se relaţiile bilaterale, problemele regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri