Iohannis: Politica externă să nu fie folosită în campania electorală

Data actualizării: Data publicării:
original_reuniunea_anuala_a_diplomatiei_romane_7
Foto: presidency.ro

Temele de politică externă n-au ce căuta în campania electorală - este mesajul pe care l-a transmis astăzi Klaus Iohannis, la întâlnirea cu diplomaţii care reprezintă România în străinătate. Mai mult, şeful statului i-a acuzat de iresponsabilitate pe politicienii care au mizat pe un astfel de discurs în trecut.

Preşedintele cere echilibru şi raţiune în campania electorală care va începe peste câteva săptămâni. Şeful statului atrage atenţia că politica externă a României trebuie să fie una de consens, separată de compeţia internă dintre partide.

Am văzut în ultima vreme o lipsă de maturitate în raportarea la politica externă din partea unor politicieni — ce-i drept, nu mulți — dar care au exercitat, unii dintre ei, cele mai înalte funcții în stat. E o dovadă de iresponsabilitate, ce nu folosește nimănui. Nici măcar acestor politicieni”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis le-a cerut şi diplomaţilor care reprezintă România în capitalele lumii să fie atenţi la modificările aduse legii votului prin corespondenţă.

„Aveţi datoria şi responsabilitatea de a pregăti în detaliu și adecvat alegerile parlamentare din străinătate. Astfel încât să fie evitate restrângeri inadmisibile ale acestui drept constituţional fundamental”, a spus Iohannis.

Încă de la preluarea mandatului, preşedintele a insistat pentru adoptarea votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să îşi poată exprima opţiunile mai uşor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri