Klaus Iohannis: Politizarea instituțiilor, o practică toxică, nu poate să ne ofere nimic bun

Data actualizării: Data publicării:
ioha
Președintele Klaus Iohannis. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Într-un mesaj transmis cu ocazia zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre necesitatea unei noi paradigme a descentralizării. Șeful statului a mai precizat în mesajul său și că politizarea instituțiilor este o practică toxică, care nu poate aduce nimic bun în viitor.

"Este necesar să depășim centralismul administrativ, un veritabil obstacol în calea modernizării actuale a României. Avem nevoie de o nouă paradigmă a descentralizării, care să încurajeze eficiența prin delegarea mai multor sarcini către administrațiile locale, care cunosc mai bine nevoile cetățenilor și pot rezolva problemele din regiunile defavorizate ale României. În plus, politizarea instituțiilor, o practică toxică și de notorietate în societatea noastră, nu poate să ne ofere nimic bun în viitor, iar soluția este să lăsăm meritocrația să iasă la suprafață", a transmis Iohannis. 

Președintele și-a încheiat mesajul cu un apel la unitate şi solidaritate.

"Cea mai preţioasă lecţie a paginilor vii de istorie de la momentul Unirii din 1859 este cea a unităţii şi a solidarităţii, atât de frumos exprimată în imnul Unirii Principatelor: 'eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate!'. Indiferent de obstacole, atât timp cât ne dorim cu toţii o Românie mai bună, vom putea să ne atingem ţelul dacă rămânem uniţi şi avem ca deziderat binele întregii naţiuni", a mai transmis şeful statului.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri