Abordarea lui Iohannis privind unirea cu Moldova

Data actualizării: Data publicării:
steag republica moldova

Problema unirii cu Republica Moldova trebuie rezolvată „cu o discuție așezată” și nu abordată ca subiect de campanie electorală, spune președintele.

steag republica moldova

E bine să se discute, dar nu în cheia electoralist-populistă. Aceste teme trebuie să fie discutate de societatea românească, de politica românească. Trebuie să știm ce vrem, cu un plan pe terem lung”, a spus Klaus Iohannis.

Aţi urmărit probabil ultima demonstraţie pro-unire. Aţi văzut că au ieşit la televizor, ca în desenele animate, au ţopăit tot felul de politicieni care mai de care cu abordări politicianiste. Problema trebuie rezolvată cu calm, cu o discuţie aşezată, cu un plan pe termen lung”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că astfel de subiecte nu trebuie discutate doar în campania electorală.

Apropo de proiectul de ţară, dacă ne trezim doar din patru în patru ani să discutăm despre unire, despre justiție, nu facem niciun bine”, a spus șeful statului.

Potrivit preşedintelui Iohannis, "în ultimii ani, de foarte multe ori România a avut o abordare pe care o găsesc discutabilă. Au fost promovate anumite persoane, au fost sprijinite persoane. Cred că această abordare nu mai funcţionează". Soluţia pentru viitor? "România trebuie să sprijine Republica Moldova pentru ca moldovenii să-şi construiscă partide puternice şi credibile, instituţii puternice şi credibile, şi atunci Moldova va deveni o ţară puternică", a explicat şeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri