Klaus Iohannis răspunde atacurilor ministrului Apărării

Data actualizării: Data publicării:
Gabriel Les, ministrul apararii, la depunerea jurămantului, in decembrie 2018
Ministrul Apărării a anunțat că nu-i va prelungi mandatului actualului șef al Statului Major / FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a răspuns, luni, ministrului Apărării, Gabriel Leș, în disputa privind numirea unui nou șef al Statului Major.

Principalele declarații ale președintelui:

Am văzut că este foarte vocal acest ministru care nu este capabil să vină cu o propunere legală și o ține una și bună. Propunerea pe care a făcut-o ministrul Apărării în CSAT nu a fost o propunere legală, în speță, a propus o persoană pentru două funcții.

A doua chestiune pe care omite să o spună acest ministru pesedist este că, de fapt, nu a avut o propunere pentru șeful Armatei. Nu există nicio propunere a lui către mine cu o nominalizare a unei persoane care să ocupe această funcție. Decizia pe care am luat-o atunci a fost singura posibilă și corectă, de a prelungi mandatul șefului Armatei în funcție. PSD-ul este foarte supărat și ministrul este foarte supărat că nu i-a ieșit jocul.

Propunerea ministrului a fost, pur și simplu, nelegală, iar o propunere pentru șeful Armatei a lipsit, pur și simplu. Faptul că (ministrul Apărării, n.r.) se adresează în contencios mi se pare un demers inoportun, riscant.

Ce va gândi un înalt responsabil din armata unei ţări aliate, dacă află că ministrul Apărării merge în contencios să-şi conteste propriul şef al Armatei?

Niște acțiuni prost gândite, de tip pesedist.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a vorbit la Digi24 despre scandalul iscat între Guvern și președintele țării în privința numirii șefului Statului Major al Apărării. Declarațiile sale au venit în condițiile în care războiul politic a atins o instituţie care fusese ferită până acum: Armata. Omul aflat în mijlocul disputei: un militar de carieră, cu un CV ireproşabil, generalul Nicolae Ciucă. Este vorba despre militarul care a comandat primele trupe trimise de România în Afganistan, în calitate de aliat al Statelor Unite.

Ministrul Apărării vrea schimbarea şefului statului major al Armatei, preşedintele i-a prelungit mandatul.

Mai mult, Ministerul Apărării a făcut un pas înainte către procesul pe care vrea să-l intenteze în cazul decretului de numire a şefului Statului Major al Armatei. A trimis la Palatul Cotroceni plângerea prealabilă pe numele lui Klaus Iohannis. Ministerul Apărării cere suspendarea până la judecare, dar şi anularea efectelor actului semnat de preşedinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri