Klaus Iohannis: România are nevoie de un nou Guvern, unul de centru-dreapta

Data publicării:
klaus iohannis - fb ki 1

Klaus Iohannis a pledat în interviul pentru publicaţia La Repubblica pentru punerea în aplicare a programului său politic şi a subliniat că pentru acest lucru este necesar un nou guvern, cu o politică de centru-dreapta.

„Voi fi un preşedinte care se va gândi permanent la interesele naţionale, nu la cele de partid, pentru a îndruma liderii politici pe căi convergente. Dar cred că va fi necesar un Guvern mai eficient, capabil de viziuni pe termen lung şi căruia politicile de centru-dreapta îi pot oferi soluţiile necesare”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele ales a precizat că obiectivul său este consolidarea şi extinderea parteneriatului cu Statele Unite, cu Uniunea Europeană şi NATO. De asemenea, s-a referit şi la relaţiile cu Moscova.

„În prezent, situaţia este mai dificilă. Este necesară o acţiune comună la nivel european. În momentul de faţă, relaţia cu Rusia este influenţată de criza din Ucraina şi de percepţia privind o politică agresivă, incompatibilă cu dreptul internaţional. Când vor fi depăşite aceste obstacole, putem reexamina relaţiile cu Moscova”, a adăugat Klaus Iohannis.

În privinţa situaţiei din Uniunea Europeană, Klaus Iohannis a declarat că trebuie evitată o Europă cu două viteze şi că visează la o Europă mai puternică, unită de valori şi principii comune.

Ieri, Vasile Blaga declarat că PNL va introduce o moţiune de cenzură în februarie anul viitor și a precizat că alegerile anticipate sunt calea cea mai corectă de accedere la guvernare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri