Președintele Klaus Iohannis face declarații la ora 17.00

Data actualizării: Data publicării:
sedinta klaus iohannis cotroceni
Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă începând cu ora 17.00, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat. 

Iohannis a avut miercuri, de la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, o nouă ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri, 18 noiembrie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La ședință au luat parte și mai mulți experți din sănătate.

"Vor participa și vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc; Șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Col. Dr. Dan Corneci; Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, dr. Emilian Imbri; Lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnice București, Elena Ovreiu", se mai arată în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat în cadrul conferinței de presă susținută marți că urmează să aibă o întâlnire cu experţii din domeniul sanitar pe tema echipamentelor specifice secţiilor de terapie intensivă. 

"În ceea ce priveşte situaţia la zi din sistemul sanitar, voi organiza o întâlnire la Palatul Cotroceni cu experţii în domeniu pe tema echipamentelor din spitale, mai specific a celor din secţiile de terapie intensivă, cu referire la sistemele de gaze medicinale şi reţeaua electrică. Ştim că există numeroase probleme în acest domeniu, care impun rezolvarea lor cu prioritate", a declarat şeful statului, marţi seară.

El a precizat că întâlnirea de la Cotroceni a fost convocată pentru a discuta cu guvernanţi, cu specialişti din domeniu, din zona terapiei intensive, despre măsurile care se impun pentru ca o tragedie ca aceea de la spitalul din Piatra Neamţ să nu se mai repete.

 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri