Klaus Iohannis și Teodor Atanasiu, ministeriabili cu probleme și dosare

Data publicării:
iohannis-atanasiu-mfax

Klaus Iohannis are două dosare în care este acuzat de conflict de interese, în urma unor sesizări formulate de Agenţia Naţională de Integritate.

Unul dintre dosare este în lucru la Parchetul General şi vizează o faptă penală, si anume: în calitate de primar al Sibiului, Klaus Iohannis ar fi semnat în 2010 un contract cu o companie deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România, formaţiune pe care, la acea vreme, o conducea.

În cea de-a doua sesizare formulată ANI, aflată în acest moment la Instanţa Supremă, primarul Sibiului este acuzat de conflict de interese de natură administrativă. Concret, a făcut parte din conducerea unei societăţi publice fiind, în acelaşi timp, şi primar. Cu alte cuvinte, o situaţie interzisă de lege.

La rândul său, şi Teodor Atanasiu a avut probleme cu Justiţia. După referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara anului 2012, el a fost acuzat de procurori că ar fi cumpărat voturi. Liberalul a fost, însă, scos de sub urmărire penală în urmă cu două săptămâni.

Ca ministru al Apărării, Teodor Atanasiu a fost implicat şi într-o dispută cu Traian Băsescu, pe tema retragerii trupelor româneşti din Irak. Se întâmpla în timpul guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Şeful statului l-a suspendat, apoi, pe Teodor Atanasiu din cauza plângerii penale pentru abuz în serviciu, existente pe numele acestuia.

După ce a părăsit Guvernul, Teodor Atanasiu a fost numit preşedinte al AVAS, calitate în care a semnat privatizarea Societății Electroputere Craiova, care a ajuns, după şapte ani, la pierderi de 100 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri