Klaus Iohannis: Statul de drept a fost pus în pericol

Data publicării:
iohannis portret - presidency
Foto: Presidency.ro

Noi critici lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa coaliţiei de guvernare. Şeful statului a spus că toate reformele puse în practică de PSD şi ALDE sunt, de fapt, eşecuri. Exemplul oferit de preşedinte a fost „revoluţia fiscală”, în special majorarea salariilor. Klaus Iohannis a mai acuzat partidele de la putere că au pus în pericol statul de drept.

Independența și autonomia instituțiilor, funcționarea statului de drept, stabilitatea fiscală, o politică externă predictibilă, nu așa ca acum, o politică externă responsabilă sunt pilonii pe care se construiește un stat modern și eficient”, a spus Klaus Iohannis.

„Independența instituțiilor, autonomia, statul de drept, stabilitatea fiscală - tocmai acestea, dragii mei, au fost puse în pericol în cursul ultimului an prin așa-zise reforme, printre care vă amintesc numai ultima de mare insucces, așa numită reformă a salariilor. Astfel de eșecuri trebuie evitate, au repercusiuni în timp”, a spus președintele.

Cu actualul guvern să nu vă așteptați la îmbunătățiri, nu e niciun secret că acest guvern, după părerea mea, nu performează, nu are rezultate bune”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri