Klaus Iohannis, un critic al premierului Ponta

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-3

Cu doar o zi înainte ca PNL să-l nominalizeze pentru funcţia de vicepremier, Klaus Iohannis comenta critic propunerea de înjumătăţire a creditelor: „Măsura nu mi se pare bună, nu a fost discutată în PNL. După părerea mea, nu va da rezultate decât în talk-show-uri, nu cred că este o măsură bună pentru oamenii care au venituri mici”.

Şi regionalizarea gândită de liderii PSD, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, a fost contestată de Klaus Iohannis.

„Regionalizarea administrativă nu se poate face fără modificarea Constituției și de aceea am spus că nu vom avea regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor. Eu îmi doresc regionalizarea, dar voi fi ultimul care face presiuni. Dacă facem repede, facem prost. Să discutăm de descentralizare fără să abordăm chestiunea sensibilă a sursei de finanțare nu mi se pare un procedeu bun", spunea Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL l-a taxat pe premierul Victor Ponta şi la numirea procurorilor-şefi.

Nu au existat negocieri politice pentru posturile în justiţie. Primul ministru a informat USL despre propunerile pe care le va face şi le-a făcut. Noi nu ne-am declarat de acord cu ele, dar, cum prim-ministrul şi le-a asumat, am fost de acord să-şi asume întreg demersul", comenta Klaus Iohannis decizia premierului de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA.

Şi pactul de coabitare semnat de Victor Ponta cu şeful statului a fost criticată de Klaus Iohannis.

„Înţelegem că primul-ministru doreşte să rezolve câteva treburi pe care domnia sa le consideră foarte importante pentru România şi din această categorie şi din această abordare face parte şi pactul de coabitare, pe care noi nu îl vedem cu ochi buni", declara, în urmă cu un an, prim-vicepreşedintele PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat că îl doreşte pe Klaus Iohannis în echipa Guvernului, însă rămâne de discutat în USL funcţia acestuia în Cabinet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri